Tajines uit Marokko, handgemaakt op ambachtelijke wijze
De tajine is een traditionele kookpot uit Noord Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten (tajine betekent dan ook suddergerecht).
De klei van de tajine neemt de warmte traag en geleidelijk op en houdt daarna lang vast. Dankzij de kegelvormige vorm van de tajine condenseert bijna alle stoom tegen de deksel en druipt weer op het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd te worden, want de ingrediënten koken in hun eigen kookvocht.
De tajines in de winkel komen uit Marokko en zijn loodvrij. Ze worden daar handgemaakt op ambachtelijke wijze. We hebben diverse maten, van 1 tot 6 personen. Met de tajine kun je koken op alle warmtebronnen behalve inductie.
Ook hebben wij onderpotten gemaakt uit aardewerk of gerecycled metaal. Onderpotten zijn erg eenvoudig te gebruiken: Vul ze met houtskool of briketjes en u bent klaar om op geheel traditionele Marokkaanse wijze te koken!